Guide: Mal dine loppefund

Jeg tror nok vi alle kender det der med at have gjort et godt køb på et loppemarked og så da vi kom hjem var det alligevel ikke helt så godt endda… kender du det? Måske står det gemt væk og optager plads, eller måske går du og venter på at det passer ind?

Her skal du få nogle tips til, hvordan du kan gøre noget ved det med få midler – Tænk ud af boksen, ikke blot med maling, men overvej om der skal nye greb til, nyt betræk, ny bordplade måske i marmor….. noget nyt der ændrer udtrykket og sammen med en omgang maling forvandler dit fejlkøb til et totalt yndlingskøb, noget helt unikt som ingen andre har …j9imd0uof3l2kfsbs8qx

Du kan gå all-in på farveladen og male et smukt skab i en dyb rød farve indvendigt og en lys og mere mat farve udvendigt. Det skaber et kontrastfuldt udtryk, der især bliver understreget, hvis der er glas i lågerne på skabet, som ovenover.

beckers-bedroom-varljus822-socker543-paint-furniture-trend-reuse-sweden_2

Du kan også lave en lille kommode om til et smukt og poetisk sengebord. Skift toppen ud med en marmorplade, giv kommoden en pastelfarve og sæt antikke greb på lågerne eller skufferne, som ovenover.

Tip: Skab et blikfang på det ellers neutrale og rolige møbel ved at lave et stilleben, hvor der indgår en smuk og farverig buket blomster.

loppisfynd

Du kan også lave et gammelt bord om til et fancy nyt sofabord. Som på billedet ovenover, sav evt. noget af benene af, så møblet bliver lavere. Færdiggør møblet med en højglans-maling som her i sort. Det giver et elegant og iøjnefaldende sofabord, perfekt til en stue med ellers neutrale og rolige farver.

6 tips til at male møbler
(og få det bedste resultat)

1. Vask overfladen grundigt af med en svamp.

2. Slib overfladen med fint sandpapir og skrab alt den løse maling væk, for at få en glat overflade.

3. Fyld huller og andre små skaber ud og slip overfladen endnu en gang.

4. Vælg en maler-pensel eller -rulle i god kvalitet. Den brede pensel bruges til de store overflade, hvor den slanke pensel bruges til svært tilgangelige overflader, for at få det bedste resultat.

5. Mal med en grunder, før du maler med den endelige farve og følg altid den angivet tørre tid på bøtten.

6. Mal til sidst med den ønskede farve, gerne to gange, således at du får den samme farve på alle overflade.