Guide: Sådan maler du dine fliser

Står du og overvejer, om I skal renoverer jeres badeværelse? Eller er I blot trætte af flisernes farve? Så læs med her, hvor du får en guide til at gøre noget ved det. Og det koster ikke engang mange penge – ja, er du også overrasket, for det var jeg!

Badeværelse, uge 51

Renovering af et badeværelse er en dyr omgang, eller det troede jeg i hvert fald. Det har dog vist sigt, at hvis det blot er fliserne i rummet eller farverne, som du ikke er tilfreds med, så kan du faktisk forholdsvist nemt gøre noget ved det.

Badeværelse til uge 51

Der findes et hav af farver og nuancer, som du kan bruge til at male dine fliser med. Så det er faktisk kun, at beslutte sig for, hvad det er for et udtryk og look, du vil have i dit badeværelse og så gå med ideen. Er det eksempelvis bare badekaret, der trænger til en omgang, så det skiller sig lidt ud, som i ovenstående billede. Eller er det måske i højere grad gulvet, der skal vaskes ned og males op? Du kan også vælge kun at lade fliserne sidde de mest nødvendige steder i badeværelset, male dem og så male resten af rummet i en anden farve.

A 13788Badeværelse uge 51

Men Inden du går i gang med at svinge penslen, så læs med her, så du får det bedste resultat.

Sådan gør du:

  1. Vask fliserne grundigt af med Beckers Malervask. Fjern derefter kalk- og sæberester ved at vaske med en blanding bestående af 32% eddikesyre fortyndet 1:3 med vand. Vask efter med rent vand, og slib derefter de glatte fliser let matte.
  2. Når overfladen er tør, grunder du med et lag Beckers Hæftegrunder.
  3. Til sidst maler du to gange med Elegant Aqua Træværksmaling – kan tones i alle de nuancer, du drømmer om.Tip: Du kan male fliser i køkken, bryggers samt toilet/badeværelse, men kun i den fugtige zone, aldrig i selve vådzonen. Fliserne kan tåle almindelig rengøring af afvaskning, men pas på med hårde skuresvampe.