Inspiration: Hjemme hos familien Hjort

Familien Hjort har boet i den hvide trævilla på Dalarö i Stockholms skærgård i snart fire år. Familien består af Josefin og Erik, som har børnene Ossian 7 år, Julian 5 år og Karla på 1 år.

Den arkitektoniske villa er fra 2007 og familien er virkelig glade for hjemmets planløsning. Siden familien er flyttet ind, har de derfor ikke foretaget store ændringer, udover at omdanne parrets klædeskab til et lille pigeværelse, da Karla kom til verden. I stedet kom parrets tøj ind i køkkenalrummet, hvor garderobeskabet blev malet i samme farve som væggen, for at lade møblet gå i et med væggen og syne af mindre.

 

beckers-childrensroom-creme5167-grafit5-himmelsbla742-home-at-the-hjort-family-sweden

Josefin har altid gang i nye maleprojekter derhjemme: “Jeg er meget interesseret i indretning og har altid lyst til at reparere og lave forskellige D.I.Y. projekter her hjemme.  På et tidspunkt var der tal og tekst på al stof og møbler. Så var jeg heldig at finde tavlelak og jeg malede både væggen som en stor opslagstavle og flere steder i børnenes værelser. I øjeblikket renoverer jeg vores nybyggede terrasse i haven. Jeg tænker, at male urtepotter og træmøblerne i matchende farver, men jeg finder sikkert noget mere at male” siger Josefin.

For Josefin og Erik er det vigtigt, at der er plads til børnene. Med tre små børn kan du ikke have et hjem, der er for skrøbelig. Drengene havde først separate værelser med et delt badeværelse, men da de bedst kan lide at sove sammen, er det blevet til et legerum og et værelse. To drenge, betyder rigtig meget legetøj i et lille rum og det var lidt tankevækkende, at skulle dekorere for Josefin. Det blev dog løst ved at sætte nogle simple hylder op langs den ene væg, hvor der er opbevaringskasser til Lego, biler, kostumer og andre gadgets, hver for sig. Så er det lidt nemmere, også for drengene selv, at organiserer legetøjet. Væggen og hylderne blev malet monokromt i en mørkegrå farve og børnenes legebord blev malet med tavlelak. “Før vi fik malet bordet med tavlelak, gik det lidt over gevind med tegninger på møbler, gulve og vægge” siger Josefin og griner.

beckers-childrensroom-skoltavelcolorblack-home-at-the-hjort-family-sweden-2beckershallwaycreme5167tofu817skoltavelcolorblacklakrits815skiffer5169gnejs762homeatthehjortfamilysw

Hele underetagen af huset har en åben planløsning, som passer perfekt til familien. Da Erik kommer fra en stor familien med fire søskende og flere nevøer, skal der være plads til mange når der er familiesammenkomster. I huset er et køkkenområde med en praktisk køkken-ø, hvor både børn og voksne kan være sammen om maden, og så er der et tv-hjørne for de voksne.

Josefin har malet en stor firkant på væggen med tavlelak mellem køkkenet og entréen, hvor der er indkøbslister, påmindelser og nogle gange små beskeder de andre i familien. Den strategiske placering mellem køkkenet og entréen gør, at det er svært at forlade huset uden lige at kigge, om der er noget man skal huske. “Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden tavlen. Den hjælper med at holde styr på det meste!” siger Josefin.

Det store spisebord har familien fået fra Eriks forældre og Josefin har malet det i en sort højglans farve. Når bordet bliver slidt, maler hun blot bordet i en ny farve for at holde det friskt.

62518beckersdiningroomcreme5167tjara814duva753lakrits815skiffer5168back5165homeatthehjortfamilysweden2

Foran pejsen i køkkenalrummet er et lille siddeområde med en lædersofa og en læsestol, som Josefin har købt hos Lauritz.com. Sofabordet, som hun har fået af svigerfamilien, er malet i den samme sorte farve som spisebordet. Alle væggene i huset er desuden malet i en lys grå nuance.