Guide: Sådan skaber du en interaktiv væg med tavlelak

Tavlelak kan skabe et legende udtryk og et hyggeligt spot i et rum i dit hjem. Her kan I skrive søde beskeder til hinanden, huskelister eller opskrifter. Kun fantasien sætter grænser og nu kan du også få tavlelakken i en masse forskellige farver, se hvilke her. Du kan male lige det møbel eller den væg, som du vil, hvor den sorte farve måske ville have været for dyster.

Sang_skoltavelfarg_staendekopia-768x102456037

Tavlefarverne gør overfladen fin og anvendelig. Du kan male sengekanten og skrive godmorgen-beskeder til hinanden. Eller hvorfor ikke male kommodeskufferne i forskellige farver med tavlemaling? Så kan du samtidig markere, hvem skuffen tilhører eller hvad den indeholder. Det smarte er, at hvis du bliver træt af det, som du har tegnet eller skrevet, så er det bare at viske det ud og starte på et nyt mesterværk.

 

Tavlelakken er vandbaseret og kan males på de fleste indendørs underlag. Så sving penslen på alt fra soveværelsesvæggene til blomsterkrukkerne. Som det ses på billedet kan du også male loftet og lave en stjerne himmel eller et drømmende maleri.

Du får det bedste resultat ved at male på en glat overflade. Start med at rengøre underlaget med en svamp og lidt vand. Underlag, som kan suge eksempelvis glasfibervæv, beton eller puds, kan have behov for at blive malet med en grundfarve først. På den måde vil tavlelakken hæfte og dække bedre.

Beckers-Svenska Mäklarhuset reklamfotografering.J77_0008_0019_5

 

Sådan gør du:

  1. Hvis du vil male en væg, kan væggen have brug for at blive spartlet og grundmalet, inden du maler med tavlelakken.
    HUSK: Du skal altid slibe overfladen uanset, hvilket underlag eller dets stand, for at få en glat overflade, hvor malingen hæfter godt.
  2. Sørg for, at overflade er tør, inden du går i gang med at male med tavlelakken og rør godt rundt i den før og under malerarbejdet.
  3. Anvend en rulle, hvis du skal male en større overflade, samt en blød syntetisk pensel til detaljer og mindre overflader.
  4. Mal med tavlelakken to gange for at få det flotteste resultat.

TIP: Sørg for, at tavlelakken er helt tør, inden I går i gang med kridtene.