Inspiration: Hjemme hos Söderberg familien

Lidt udenfor Stockholm bor familien Söderberg i et byhus, der blev bygget i 1950’erne omgivet af høje lejlighedskomplekser. Det er et praktisk og æstetisk smukt boligområde nær byen med alle fordelene, som der er ved at have sin egen villa.

Familien har lige præcis boet i huset et år og Ann-Sofie fortæller: “Vi har lige boet her lang tid nok til at opleve alle årstiderne. Det er så spændende at se, hvordan grunden og huses ændrer sig, hvad der vokser og hvordan lyset i huset påvirkes af, hvor højt eller lavt solen står på himlen.”

Det store åbne køkken og hele underetagen står i et strålende selskab af solen i dag og de blå vægge i stuen skifter nuance som uret tikker.

beckers-kitchen-krita501-pastill803-kolibri766-home-at-the-soderberg-family-sweden

beckers-livingroom-kolibri766-pastill803-home-at-the-soderberg-family-sweden

Ann-sofie ønskede at stuen skulle have karakter og den skulle føles mere sjov end kun hvid. “Jeg har altid elsket denne blå nuance, især i kombinationen med hvidt og brun. Faktisk vævede jeg et stykke stof i den nuance, da jeg uddannede mig som tekstildesigner for længe siden” siger Ann-Sofie.

Ann-Sofie fortsætter: “Jeg vidst dog ikke, hvordan dagslyset ville påvirke farven, for jeg ønskede ikke, at nuancen skulle nærme sig lilla. Nu er det mere en grønlig nuance, der kommer frem. Nogle af vores venner syntes ikke vi også skulle male pejsen, men jeg ønskede at skabe en helhed i rummet.”

beckers-livingroom-kolibri766-home-at-the-soderberg-family-sweden

beckers-livingroom-kolibri766-pastill803-home-at-the-soderberg-family-sweden_2

Byhuset blev renoveret inden familien flyttede og de valgte, at tage den med ro i forhold til deres egne projekter. Men huset afspejler familiens historie med møbler og gadgets, som blandes med ny historier. Den store lampe over køkkenbordet er lavet af Björns bedste far og familiens spisestuemøbler købte Ann-Sofies bedstemor og bedstefar, da de giftede sig i 1923.

“Begge mine forældre er gået bort og jeg har taget nogle af deres ting til mig. Da vi boede i en lejlighed, var det svært at få brugt det hele, men her i huset kan vi bedre få plads til det hele. Vi har derfor ikke købt så meget nyt, men vi har indrettet med, hvad vi havde og så fundet lidt på forskellige auktionssteder” siger Ann-Sofie.

Datteren Fia har også fået lov, at være med til at bestemme. Hun har fået malet en væg ved sin seng i en blid grøn nuance, som giver fred når det er tid til at sove.

beckers-bedroom-saltsten799-eld663-home-at-the-soderberg-family-sweden

“Jeg har altid elsket tage hånd om det, der er tilgængeligt og skabe ting selv med mine hænder. Det giver en form for øjeblikkelig feedback. Om det er at bage en kage, beklæde en stol eller male et lille gæstetoilet med guldmaling, som vi har gjort her” fortæller Ann-Sofie.

Det typiske halvtredser hus har en god planløsning og er bygget med materialer af god kvalitet, som Ann-Sofie siger “En af de bedste ting ved boliger, der er bygget på det her tidspunkt er, at de materialer der er blevet brugt er af god kvalitet. Det er sten og træ og planløsningen er smart. Hele huset har en harmonisk og rolig energi over sig.”