Inspiration: Hjemme hos Anna og Johan

Lidt udenfor Stockholm i Älvsjö ligger et lille hus, som Anna og Johan har reddet fra nedrivning og har renoveret til et hjem med personlig stil, hvor alle skal kunne føle sig velkommen. Der er hyggelige oaser, loppefund blandet med nyindkøbte møbler og det er et on-of-a-kind hjem.

beckers-exterior-ostron005-korall001-gnejs9129-vit9301-home-at-the-svea-family-sweden

I det huset på 68 kvm fra de tidlige 1940’er bor familien med deres datter Svea på 2,5 år. De enkelte familiemedlemmers personligheder afspejles både i indretningen, men også i atmosfæren i det hyggelige hjem. Det kan derfor ses, at Johan elsker at lave ting selv.

“Det er nok min person. Det er den måde jeg fungerer bedst på. Både Anna og jeg har renoveret før og det er gået godt. Så vi havde nok aldrig forestillet os, at der kunne være så meget renoveringsarbejde på et gammel hus.” fortæller han

Johan fortsætter og fortæller med et smil på læben, hvordan naboen kom for at hilse på familien – “Han tog sig til hovedet og sagde: Ja, I vil vel rive det ned og bygge et nyt ikke? Det kan give et billede af renoveringsprojektet. Så her efterfølgende føler jeg faktisk, at vi har reddet huset” siger Johan.

beckers-livingroom-vit1-home-at-the-svea-family-sweden

Skab en helhed

Hjemmet er bygget i to plan, hvor brændeovnen er midtpunktet, der danner rammen om en hyggelig atmosfæren uanset, hvor du er i huset. Køkken, spisestue og stue er ud i et. De åbne rum giver et godt overblik over hele huset og personen i spisestuen kan snildt have kontakt til dem i køkkenområdet.

Det er slet ikke til at tro, at dette hus var mere eller mindre faldefærdigt. Familien har kunnet skabe deres eget hjem og som Johan siger: “Vi kunne se helheden”. Parret sad med et tegneprogram og testede forskellige planløsninger for at finde den mest ideelle måde at opdele huset på. En måde, som Johan vil anbefale andre at gøre brug af: “Hav en god grundplan, men vær fleksibel med farve og materiale valg, før du går med en løsning, nogle ideer kommer over tid.”

57071

Hav respekt for husets sjæl

Under renoveringen har det dog været vigtigt at beholde gamle detaljer i huset. “Det er fine detaljer, som fortæller en historie om huset” siger Johan. Dette er vigtigt for parret, og Anna forsætter og fortæller om lidenskaben for gamle ting og fascinationen af antikmøbler og arvestykker. “Jeg er så heldig, at jeg for eksempel har bevaret min bedstemors gamle lampe. Arvestykker har så mange dejlige minder. Tidligere hentede jeg mig inspiration fra magasiner og blogs, men det er jeg færdig med nu. Det må helst ikke blive for perfekt, det provokerer mig lidt.”

Anna påpeger dog, at det er vigtigt med en god blanding af gamle og nye ting, men det handler først og fremmest om, at rummene føles hjemlige. “Dette er et hjem, hvor vi ønsker, at alle skal føle sig velkommen. Jeg er så glad, når folk sider, at det er dejlige at være her. Det er langt vigtigere end, om jeg har et pænt tæppe” mener Anna.

Det har derfor også været vigtigt for parret at give plads til den historie, som det gamle hus fortæller. Det skal behandles med respekt. “Det lyder måske lidt underligt, men jeg føler at huset er mere i live nu end nogensinde før. De gamle huse har en sjæl og det respekterer jeg og ønsker at værne om. Huset afspejler en historie, som man skal flirte lidt med. Det er derfor vi har bevaret så mange detaljer eller har forsøgt at efterligne originalen” forklarer Johan.

beckers-kitchen-duva753-home-at-the-svea-family-sweden_2

Brug natur farver

Farveskalaen i hjemmet er varme naturlige toner med mønstre på tekstiler, tæpper og puder. Der er brugt naturfarver som beige, brun, grøn og hvid. Især sidstnævnte er brugt på huset vægge, men fordi parret har valgt at have gennemgående forskellige materiale i hele huset giver det liv til de hvidmalet vægge.

Det er vigtigste for Anna er dog, at børn må lege og have det sjovt i huset. “Det er meget vigtigt, at børn får lov til at være børn, også selvom det betyder, at Svea spiser blåbær og det kommer udover det hele”.

beckers-livingroom-home-at-the-svea-family-sweden_2

Udnyt arealet udenfor

Selvom huset er på få kvadratmeter, er der plads til mange. Anna og Johan har anlagt flere terrasser rundt omkring huset og en stor balkon med forskellige siddepladser afhængigt af, hvor solen står.

Facaden af huset passer godt ind i omgivelserne. “Vi ønskede en grå facade, men den skulle ikke have et koldt udtryk, så den trækker på en lidt grøn farve. Imens havemøblerne blev hvide og grå” siger Anna.

Johan sidder på terrassen og fortæller, at det er han yndlingssted i haven: “Her kan du nemt inviterer til fest ved et langbord, hvor der er plads til 20 personer. Det er det, vi kan lide, når det er uhøjtideligt, så folk kan lide at komme forbi og hygge her. Vi har ikke bygget huset kun til os, men til alle dem vi kender og holder af” konkluderer han.