Sådan får du en karakteristisk trappe

Trappen kan til tider virke kedelig og udelukkende som en nødvendighed for at kunne komme til og fra eksempelvis første sal og stuen. Men hvorfor ikke skabe karakter i entréen, gangen eller stuen og lade trappen spille en visuel smuk rolle i rummet.

Mal eksempelvis trappen en mørke farve for at skabe kontrast til dens omgivelser og for at give en oplevelse af, at blive draget af den farvelagte trappe. Oven i hatten bliver det også nemmere for dig at gøre den ren og man ser ikke lige så hurtigt snavs og fnuller.

Beckers Älskade kulörer

Beckers Älskade kulörer

Sådan maler du din trappe:

1. Før du svinger malerpenslen

Da din trappe er udsat for meget slid, er det vigtigt at foreberede den grundigt, før du maler. Alle overfladerne skal først vaskes af. Dernæst skal ujævnheder og afskallede lak fjernes. Husk at slib trinene efterfølgende med fint sandpapir, for at sikre dig, at malingen hæfter bedre. Alle ujævnheder spartles nu og knasterne males over med en spærrende grunder, for at det ikke går igennem farven. Endnu en afslibning er nødvendig og så skal trappen tørres af, så alt slibestøv er væk. Dæk af med afdækningstape og du er klar til at male.

3. Valg af maling

Husk at jo højere glans du vælger din maling skal have, jo nemmere er det at gøre rent. Brug eksempelvis denne maling.

2. Mal der-op ad

Start med at male kanter med en lille pensel, hvor efter en minirulle kan bruges til trin og de større overflader. Malerrullen kan efterlade et rullemønster i malingen, som let kan fjernes ved at stryge en bred pensel forsigtigt over malingen.

TIP: Mal kun hver andet trappetrin, så du kan bevæge dig op og ned af trappen imens du maler. Det gør det lettere for dig og gør processen hurtigere.