Inspiration: Få en indbydende entré

Man kan fristes til at spørge, hvordan der ser ud i din entré? Hos de fleste, inklusiv mig selv, er det et udsædvanligt syn, der møder én når man kommer ind i et hjem. En bunke af sko og tasker på gulvet og overfyldte knager. Det er utroligt, men det er som om, der altid er et kaos i det rum, som vi ser, når vi forlader vores hus om morgenen og som møder os som det første efter en lang dag på arbejde.

For at hjælpe dig på vej, har vi snakket med Susanne Utbult, Feng Shui ekspert, som siger “Er der rodet i entréen, som er vejen ind i vores hjem, fører det til ubalance i resten af hjemmet.” og uddyber yderligere: “Feng shui handler om at skabe balance, harmoni og klarhed og give et bedre hjemmemiljø, der får os til at føle os bedre tilpas.”

generateimage1

Lyse vægge virker bedst

Da vores entréer ofter er små, smalle og mørke rum uden vinduer,  kan de rigtige farver på væggen, god belysning og skjult opbevaring gøre underværker, selvom betingelserne måske ikke er de bedste.

Hvis entréen er lang og lille, kan en hvid eller anden lys farve skabe en fornemmelse af plads, hvor i mod mørke farver vil gøre, at den virker mindre. Hvis du derimod har et stort område med naturligt lys, kan du bedre lege med de mørke farver.

Hvis entréen er høj, kan man evt. male “paneler” i en mørk farver, der står i kontrast til den resterende væg i hvid. Det ses eksempelvis på billederne her. Det giver en fornemmelse af, at entréen er kortere og bredere på samme tid.

generateimage-11

Detaljerne har betydning

Paneler, lister og andet træværk er det perfekte sted, hvor snavs og skidt sætter sig, men jo højere glans malingen har, jo nemmere er det at gøre rent. Blankt træ vil også fungere godt til mere matte vægge. Du kan samtidig opnå en harmonisk helhed i rummet, ved at arbejde i de samme toner og farver på træ og vægge. Du kan vælge at male døren en anden farve, hvilket vil give en fornemmelse af, at døråbningen er større. Men forskellige farver på både vægge, træ og døren kan også give et rodet udtryk, så pas på!

Hvis du holder dig til en afdæmpet farveskala på vægge og træ i entréen, er det lettere at indrette med andre detaljer uden, at det bliver for rodet. Du kan tilføje farver, der gør dig glad f.eks. ved at hænge malerier eller fotografier op, som gør at entréen virker mere hyggelig og personlig. Spejle er også gode, fordi de afspejler lyset og får rummet til at virke større.

Beckers forsta_boendet_Hall_Ligg

3 trin til en indbydende entré

1. Farver
Hvide lofte, lyse vægge og mørke gulve skaber en følelse af plads i et lille rum.

2. Belysning
Vælg god belysning, så det er nemt at finde dine ting i kasser og skabe, men sæt også et hyggeligt lys op for at give en hyggelig stemning.

3. Opbevaring
Jo, renere overflader, jo mindre stressede bliver vi. Skjult opbevaring er derfor altid det bedste, da det gør entréen mindre rodet.