Inspiration: Hjemme hos Mija Kinning

Man går aldrig galt i byen med hvid maling

64066

Hvid maling har altid været populær og vil altid være populær i vores hjem. Men hvid er ikke bare hvid. Indretningsekspert Mija Kinning deler her sine tips til, hvordan man kan bruge den hvide maling i sit hjem.

64068

“Hvad er mere smukt end en hvid flade – det er lidt som at starte på et nyt maleri, hvor man står overfor et helt hvidt lærred. De fleste mennesker synes, at det er lidt trist, men hvis du spørger mig, bliver jeg aldrig træt eller trist af hvide flader” siger Mija Kinning, kendt som indretningsekspert i forskellige tv-programmer, Scenograf og projektleder.

64063

Som indretningsekspert tager Mija altid udgangspunkt i, hvad hun selv elsker i sit hjem. Trend er ikke vigtig, det handler om at skabe personlighed i sin indretningen, mener hun.

64062

”Mange mennesker er vilde med hvid og det er ikke så mærkeligt  –  Hvid er en god base at starte ud fra, og du kan matche hvid med alle farver. Jeg tror også, at vi i norden er så vilde med hvid, fordi den hvide kan afspejle lyset bedst muligt og her i norden, har vi brug for lyset” fortæller Mija.

64065

En hvid er ikke bare en hvid – farven kan nuancere fra en kold blålig til en varm gullig. ”Farver påvirkes af lys, og giver et forskelligt udtrykt alt efter, hvilket rum de bliver sat i sammenhæng med. Så derfor er det vigtig, at man tager farveprøver med hjem og ser hvordan farven reagere i det rum den skal bruges” forklarer indretningseksperten.

64067

Vælger man at male døre og karme i en varm hvid, skal man huske også at vælge en hvid vægfarve, der også er varm, ellers risikere man, at døre og karme virker snavsede og ser gullige ud.

Man kan også arbejde med glansen i en hvid maling og med forskellige overflader. Det kan give den samme hvide maling forskellige udtrykt og fine effekter. ”Personligt kan jeg godt lide matte overflader som næsten ligner kridt, det synes jeg er utroligt smukt. Jeg kan dog også godt lide at arbejde med en glans fra 0 til 90, som jeg skifter imellem” siger Mija, og hun forsætter:  ”Hjemme hos mig er der meget hvidt – væggene og gulvene er malet hvide, fordi jeg elsker kontrasten mellem det hvide og de øvrige ting i rummene. Den hvide fremhæver kontrasten til f.eks. grønne planter, andre farver og materialer med forskellig struktur.”

64070

Nogle synes måske, at det er kedeligt med hvide vægge og at hvid er en farve, som kun de forsigtige vælger. Men faktum er, at hvide vægge åbner helt andre muligheder for at være kreativ i andre valg i indretningen end farverige vægge gør.

“Jeg tror, ​​at man tør at være mere modig og blande flere friske farver og forskellige tekstiler som linned og fløjl, når man har hvide vægge. Det giver liv til rummet og skaber en god følelse. Hvis du har kunst på væggene, kan den hvide væg også fremhæve kunsten. Det eneste du bør være forsigtigt med er, at blande for mange forskellige typer træ, det kan hurtigt virke rodet.” afslutter hun.

 

3 stærke tip fra Mija Kinning:

– Vær ikke bange for at bruge farver til dine hvide vægge.

– Hvis du maler væggene i en varm hvid, skal du også vælge en varm hvid til dit træværk.

– En kold blålig hvid farve passer godt til de blå, grønne og grå nuancer.