Den rette maling på det rette sted

HyperFocal: 0Forskelige farver: varme, kolde, mørke og lyse på forskellige overflader kan gøre en kæmpe forandring, meget større end man lige tror.

Tænk på, at farver vokser med overflader. Dette betyder, at jo større overflader, du maler farven på, des kraftigere vil farven komme til udtryk.

I dagens indlæg får du en hands-on guide der har til formål at gøre det lettere for dig at vælge farver.

Få rummet til at syne større

Mal det lille rum i lyse og kølige farver for at få rummet til at synes større. Overvej at tage gulvet med, mal det hvidt og oplev hvor meget større det føles. Rum, som er malet gennemgående i lyse farver, vil fremstå store og rummelige.

 

GenerateImage-1

Skab hyggelige rum

Farver med varme nuancer skaber en hyggelig atmosfære og her har gulvet og endda loftet en betydning for det endelige resultat.

 

Få det et rum til at synes mindre

Hvis du vil have et rum til at føles mindre, kan du med fordel vælge mørke farver på vægge og lyse farver på loft og gulv. Mørke og afdæmpede farver kan få f.eks. dit soveværelse til at føles hyggeligere og mere harmonisk.

Beckers-Svenska Mäklarhuset reklamfotografering.

De forskellige farvers effekt

Farver i en gul-rød farveskala er varme, mens farver i en grøn-blå farveskala er kolde. Et rum, som males i kolde farver, kan fremstå større, mens et rum i varme farver kan føles mere hyggelige.

Tænk gulv og loft med

Hvis du maler dine gulve i en mørkere farve, kommer rummet til at føles mindre. Maler du derimod loftet i en mørkere farve, bliver effekten, at loftet føles længere, end hvad det er. Det kan være utrolig flot og fuldendt at male loftet en farme som en kontrast til en anden farve vægge – en tendens vi ser rigtig meget lige nu.