DIY: Sådan forandrer du dine møbler

Nogle gange ønsker man sig bare lidt forandring i boligen. Forandring der ikke koster en bondegård, men alligevel giver en markant ændring, følelsen af noget nyt! Jeg synes at man kan skabe smukke og spændene forandringer ved at male et møbel. Og i dag får du både inspiration og en How-to guide, lige til at gå til, det eneste du egentlig skal gøre er  at vælge en farve ( det kan du gøre her) og så skal du i krig med penslen.

2012-05-25_0182_5

Sådan gør du:

1. Inden du maler

Skrab løs maling af, vask med Beckers Målartvätt, og slib fladerne med fint sandpapir. Husk altid at bruge handsker, når du vasker. Vær omhyggelig med afdækning, så du slipper for malingsstænk på fladerne omkring. Husk at vælge den rigtige malertape, som ikke beskadiger underlaget, og som er let at fjerne igen. Spørg i butikken, de vil gerne hjælpe dig. Hvis du skal male møbler, så husk at beskytte gulvet med afdækningspapir.

2012-05-25_0207_5

2. Vælg farve

Beckers Lackfärg för Snickerier kan tones i utallige nuancer. Ofte males træværk hvidt, men du kan også vælge samme farve eller en, som er i kontrast til væggene, for at opnå en spændende effekt. At male døren eller et møbel i samme farve som væggene eller træværket kan blive rigtigt fint. Det er også effektfuldt at vælge en farve fra en anden detalje i rummet, fx en billedramme. I Beckers studio kan du prøve forskellige farver og kombinationer for at se, hvad der passer til netop dit rum.

 

Beckers

3. Så skal der males

Påfør malingen med lange penselstrøg, så mindsker du risikoen for synlige samlinger. Vælg en god pensel, så får du et flottere slutresultat. Vælg en bred pensel til større flader som døre og en smallere til fx lister.