Vores bedste tips: Mal din facade

Sæsonen for maling udendørs er i gang, og måske er det i år du har lovet dig selv at huset, skuret, sommerhuset, kolonihaven eller plankeværket skal have en overhaling. Jeg er vild med denne rubin-røde farve, der med den hvide dør som kontrast gør huset meget smukt og elegant.

Facaden på billedet er malet i farven  Faluröd 325, dør og karme  Korall 001.

Beckers bedste råd og tips til maling udendørs.

Husk at fjerne spindelvæv, og andet skidt og møg inden du går igang, da resultatet bliver bedst, hvis overfladerne er jævne. Et godt forarbejde er alfa og omega, når du skal male træfacaden. Cirka 80 procent af arbejdstiden går med at vaske, slibe og reparere, inden du maler. Vær omhyggelig, og lad det tage den tid, det tager, så får du en facade, som holder sig fin i mange år

1. Rengøring

Start med at dække vinduerne af, og læg afdækningsplast på jorden ind mod facaden. Skyl facaden ned med vand, og rengør derefter med Fasadevask. Følg altid anbefalingerne på pakningen. Lad midlet virke, skyl af med rigeligt vand. Brug ikke for højt tryk, hvis du anvender højtrykssprøjte, da det kan beskadige træet. Hvis der er alger og mug på træet, bør du også anvende et Alge og mugmiddel. Midlet skal ikke skylles af, men følg instruktionerne på pakningen.

2. Skrab og slib

Kontroller træets stand ved at stikke en kniv eller skruetrækker ind her og der, specielt ved samlinger og endetræ. Blødt og fugtigt træ skal udskiftes, inden du maler. Skrab flagende og løstsiddende maling af. Hvis der er blærer eller sprækker, eller hvis malingen er påført i tykke lag, bør du fjerne al maling. Brug varme, skrab eller benyt et malefjernermiddel.

3. Grunding

Benyt en grundingsolie på samlinger og endetræ, tør overflødigt olie af efter cirka 30 minutter. Grundmal derefter alle overflader, overhold tørretiderne og anbefalingerne for den maling, du har valgt. Sprækker, der er større end to millimeter, repareres med malerfuge, når du har grundmalet.

4. Mal

Påfør malingen rigeligt, mal oppefra og ned. Sørg for, at malingen dækker overalt, vær ekstra omhyggelig ved samlinger og endetræ.  Lad malingen tørre ordentligt, inden du påfører det andet lag. Følg altid anbefalingerne på bøtten.  Mal ikke i regnvejr, da regnen kan gøre overfladen mat og plettet.

GOD FORNØJELSE!!