Tips: Sådan maler du gulve

 

I dag afslutter jeg de sidste dages tema om malede gulve. Du får vores bedste tips til at male gulve, både forberedelserne og selve malerprojektet – Sæt i gang!


Maling af træ- og betongulve

Slidte overflader? Mal gulvet om!

Et slidt gulv med ridser, mærker og pletter ser bare trist ud. Men du kan forny det gamle gulv med maling. Desuden giver et fint gulv et løft til hele rummet. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du får et godt resultat.

1. Inden du maler

Præcis som ved alt andet malerarbejde skal du være omhyggelig med forarbejdet, når du maler gulvet. Det tager lidt tid, men det betaler sig virkeligt. Start med at fjerne alt støv, og vask så med Beckers Målartvätt. Brug altid handsker. Er der tale om et malet trægulv, er det nok at støve af og vaske. Hvis det er et ubehandlet trægulv, bør du også slibe med et mellemfint sandpapir for at fjerne de træfibre, der stikker op. Parketgulve eller tidligere lakerede trægulve skal slibes inden maling. Er der tale om et malet betongulv, skal du skrabe al løs maling af med en stålbørste, inden du vasker. Et ubehandlet betongulv skal være helt tørt på overfladen og have hærdet i mindst en måned inden maling.

2. Vælg maling og farve

Der findes flere forskellige gulvmalinger, spørg personalet i butikken, som kan hjælpe dig med at finde det rigtige til netop dit gulv. Et lyst gulv giver plads, men skal holdes mere. På mørke gulve ses støvet tydeligere, og de kræver mere belysning i rummet. Vælg det, som passer dig bedst.

3. Så skal der males

Afdæk fodlisterne. Mal med pensel tæt på væggen. Stryg derefter gulvet over med en rulle på skaft. Påfør malingen jævnt, så der ikke bliver synlige overgange, og mal hele gulvet på én gang. Hvis gulvet er malet tidligere, er det nok, at du maler det to gange med den farve, du har valgt, uanset om det er træ eller beton. Hvis gulvet er ubehandlet, bør du starte med at grundmale. Vær altid omhyggelig med at overholde tørretiderne på bøtt en.