Mal tapetserede vægge

Beckers_Tapetövermålning_160527_6888_beskurenJeg har i den forgangne uge vist dig en del smukke tapet-nyheder her på bloggen, og der kommer flere i den kommende uge. Der indgår mange overvejelser, når det gælder tapetsering, og jeg hører ofte, at en af bekymringerne går på, at man måske bliver hurtigere træt af et tapet og hvad gør man så? Mange gider ikke besværet med at rive tapetet ned igen bagefter, men det behøver man altså ikke. Har man tapetseret med helt almindeligt papirtapet kan man bare male det over. Der er dog et par ting man lige skal sikre sig inden.

Beckers_Tapetövermålning_160527_6903

  1. Gå de tapetserede vægge igennem for luftlommer og løse hjørner. Er der store områder, hvor tapetet har sluppet væggen altså luftlommer, så bliver man nødt til at fjerne tapetet helt. Har tapetet blot et par løse kanter eller hjørner, kan du lime dem fast igen med tapetklister, inden du maler.
  2. Har du vinyl tapet på væggene skal du vaske væggen ned med Beckers Malervask.

Når du maler tapetserede vægge bruger du helt almindelig maling, som du ville have brugt på ikke-tapetserede vægge.

Så er du klar, nu skal du bare finde dine nye farver! Kig evt. i disse farvekort, her ligger masser af inspiration. God fornøjelse.