Gæsteblogindlæg: Frejas værelser

Vi er ret vilde med Marie Willumsens kreative hånd og i dag er hun gæst her på bloggen.

_DSC7081 kopi

Hej, jeg hedder Marie Willumsen og jeg er grafisk designer og illustrator. Jeg har mit eget firma, hvor jeg laver forskellige former for grafisk design til teatre, biografer og danske design virksomheder. Jeg sælger også plakater og fotokunst og jeg laver illustrationer og mønstre til børnetøj. Her er lidt eksempler på mit arbejde:
Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.21.01

I 2012 lavede jeg et vægmaleri til min søn, Karl Maltes, værelse. Det forestillede en kæmpe panda der svævede med en ballon.
Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.21.16

Det vægmaleri blev delt rigtig mange på Pinterest (Det kom faktisk på top 10 over mest pinnede billeder i 2014!). Så det endte med, at jeg både lavede tapet med pandaen og nogle små A3 plakater til børneværelser.

I mellemtiden voksede Karl Malte dog fra pandaen og Freja, hans lillesøster, kom til. Da vi er rigtig glade for at bo i vores 110 km2 lejlighed på Vesterbro ville vi ikke flytte, selvom vi reelt mangler et ekstra værelse. Vi besluttede derfor i efteråret 2015 at bygge en hems med indbygget opbevaring i, så børnene kunne dele værelse.
Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.21.25

Idéen var, og er stadig, at Karl Malte på 6 sover oppe i hemsen og at han kan bruge trappen til at hæve sig lidt over ‘pattebarnet’ Freja på kun 1,5 år, som tuller rundt nede på gulvet.

Derudover er trappen jo super fed, fordi der er SÅ meget indbygget opbevaring til legetøj, bøger og masser af legoklodser. Nede under hemsen er så Frejas lille ‘rum i rummet’ hvor hendes seng står og hvor der også skal være plads til lidt legetøj og et lille tøjskab. For at endevæggen ved Frejas rum ikke skulle blive for tung fik vi lavet et lille vindue til hende, som skulle bruges som købmandsvindue/legevindue. Der er installeret små spots i loftet, som man kan skrue op og ned for.

Jeg kontaktede Beckers Boligblog for at høre om de ville lave et lille samarbejde. Beckers havde før skrevet om min pandavæg og måske de ville være de første til at se, hvordan det nye værelse skulle se ud? Vi indgik et samarbejde og så gik planlægningen i gang.
Dette indlæg er derfor også en lille DIY guide til, hvordan du selv ret nemt kan male og opgradere børneværelset. Maling kan i den grad gøre noget ved små (og store) børneværelser og hvis man planlægger det godt, er det slet ikke så svært.

1. INSPIRATION
Hver gang jeg starter på et børneværelsesprojekt starter jeg på Pinterest for at søge noget inspiration. Og denne gang var ingen undtagelse. Jeg søgte på ‘icecreamshop’, ‘walk up window’, ‘grocery shop kids’, etc. Jeg fandt faktisk ikke så meget som jeg havde håbet på. Men lidt var der da.
b4faa196809b4afa416e5d09ccb2c778

Dette indlæg er derfor også en lille DIY guide til hvordan i selv ret nemt kan male og opgradere jeres børns værelser. Maling kan i den grad gøre noget ved små (og store) børneværelser og hvis man planlægger det godt, er det slet ikke så svært.

2. SKITSE
Næste skridt i processen er altid at lave en form for skitse. Nogle gange kan skitsen være meget specifik og med mange detaljer, andre gange kan den være mere grovkornet. Denne skitse var helt klart én af de mere enkle.
Den indeholdt blot en idé til markisen og lidt farveprøver. Men nogle gange er det bare dét, der skal få én i gang.skitse_KMværelse
3. SKAF FARVER!
Da jeg var på North Modern (Interiør-messe i Kbh) faldt jeg for en farve på Muutos stand:
Terracotta hed den. Jeg ville gerne have noget á la den farve. Jeg blev fuldstændig VILD i varmen over terracotta sammen med den plantegrønne – to farver der gik igen på messen. De to kontraster er så smukke.
IMG_2676
Dog ønskede jeg også lidt et lyserødt univers, så jeg fik valgt nogle rødlige farver med lidt brændte toner i.
Her er lidt billeder af nogle farveprøver jeg har samlet. Hvis jeg ser en notesbog, kuvert eller kort med en fin farve køber jeg det, og bruger som farve kort. Og lidt billeder fra Beckers farvehandel, hvor jeg skulle vælge fra Pantone viften.
Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.21.56
Hos Beckers fik jeg den fineste service og kunne selv få lov til at stå og vælge præcis de farver jeg ville have. Når jeg vælger farver uden en super specifik skitse, må jeg stå og forestille mig, hvordan farverne passer sammen, oppe i hovedet. Det kan godt være lidt udfordrende men heldigvis var der tid og overskud til det hos Beckers. Jeg valgte disse farver:
IMG_3524

Sluuurp! de er lækre ikk?
De to store bøtter med de lyserøde farver minder lidt om hinanden, men jeg ville gerne have noget tone i tone på væggen, så det var helt bevidst.

4. TAPE OP!
Næste skridt i processen er at tape op. Jeg ville gerne lave et hus med en markise samt en trekant hvor tonerne skulle overlappe hinanden på væggen. Med malertape indrammer du dine malefelter. Ret nemt.
IMG_3526

4. BEGYND AT MALE DE STORE FLADER.
Jeg malede først huset. Det fik 2 omgange. Derefter lavede jeg en lille skabelon af pap til markisen som jeg tegnede af med en blyant, og malede derefter den rød og hvid.

Efter fladerne er tørre skal detaljerne males. I dette tilfælde skulle jeg tegne og male: en markise, nogle is (så det lignede en rigtig iskiosk). På indersiden skulle der være en kaffe kande og en monstreus plante. Derudover skulle der sættes små hylder op og males et kagefad samt tallerkner.

Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.22.11

Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.22.22Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.22.33

6. RESULTAT!
Jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet. Det er blevet præcis som jeg ville have, og jeg håber Freja vil kunne bruge mange legetimer i sin lille iskiosk, når hun bliver lidt ældre. Hvis vi bliver trætte af at kigge på det kan vi jo altid male det over med noget nyt 🙂

Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.22.49Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.22.59Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.23.27Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.23.56Skærmbillede 2016-05-16 kl. 09.23.40

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s