Forny dit køkken

At renovere hele køkkenet tager tid og koster ofte mange penge. Hvis du føler, at du er lidt vægelsindet med at komme i gang, er der her nogle simple tricks til, hvor du kan starte. At male spisebordet og -stolene er en mulighed, der ikke er særlig avanceret. Spisebordet behøver ikke altid være hvidt, så forfrisk det med en farve.

VÆLG FARVE TIL KØKKENET
Hvilken farve, du vælger at male køkkenbordet i, betyder ikke noget – så længe det er en farve, der falder i din smag. Men for at skabe harmoni i køkkenet er tricket at hente farver fra mindre detaljer i dit køkken. Har du en rød brødrister eller et blåt tæppe i køkkenet? I fald er det måske netop disse farver, du skal male spisebordet og stolene med for at skabe mere sammenhold mellem køkkenets forskellige dele.

Når du vælger farver, er det altid bedst at prøve at samle så meget inspiration som muligt. Lav farverige mood boards med billeder af forskellige ting i de farver, du kan lide. Hent nogle farveprøver og find med dit mood board et farveskema, som du mener ville gøre sig godt i dit køkken.

 

Mal køkkenet

Gamle skærebrætter af træ kan også nemt males med nogle af farverne, eller en serveringsbakke. Det giver en rød tråd og liv på dit køkkenbord. Hvis du ikke har nogle, der kan males, så er det muligt at finde på loppemarkeder.

TIPS NÅR DU SKAL MALE SPISEBORDET
Prøvemal farver på et stykke pap og læg dem på bordet, på denne måde får du hurtigt en idé om farverne gør godt i rummet eller ej.
Hvis du har en ubehandlet træplade, så giv bordet en grundmaling først.
Mal med en lakmaling med høj glans, på den måde får du en mere slidstærk overflade, der er nem at holde ren. Mal to gange og slib let mellem hvert lag for at fjerne træfibrene.
Hvis du ønsker at male køkkenbordet i stil med billedet her, er vores råd, at du maler kanten rundt om bordet først, og lad så malingen tørre grundigt. Derefter tape hele kanten og mal derefter bordpladen.
Mal med en syntetisk pensel af god kvalitet, så penselstrøgene ikke blive så tydelige.
FÅ FLERE RÅD på vores hjemmeside under menuen råd til maling af møbler og træværk.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s