Zanzibar midt på Østerbro!

I dag skal du møde Niels Rejnhold 51 år. Niels arbejder som indretningsarkitekt i eget firma og så er han kunde hos Beckers. Han blev for et par år siden inspireret af vores Zanzibar farvekort. Med udgangspunkt i farverne fra farvekortet har han simpelthen renoveret og farvebestemt sin lejlighed, og resultatet er imponerende synes vi.

Kort om Niels: Niels har læst fransk sprog og kultur på SDU og boet 14 år i Paris (1992-2006). Fra 2006 til 2012 var han ansat hos FLS i Valby, hvor han brugte sit franske. I dag indretter han professionelt som selvstændig. Han holder af udendørslivet, vinterbader, cykler, inviterer gerne mine venner til god hjemmelavet mad, spiller klaver og holder af at rejse. At male er som at meditere fortæller han, og det er vigtigt for ham at have farver omkring sig.

Når Niels indretter, genbruger han gerne sine ting, og han blander gammelt med nyt. Han beholder det flotteste og det af bedst kvalitet og mikser med nyt. Det gamle får gerne en opgradering – måske maling eller nyt stof, så det matcher med det nye look. På den måde, synes han, at sjælen i hjemmet bevares.

Her kan du høre Niels selv berette om renoveringen:

I 2007 købte jeg min andelslejlighed på Ydre Østerbro.
Men først i 2010 gik jeg for alvor i gang med at renovere min lejlighed. Det første skridt i en længere proces var at få sorteret i alt det, jeg over flere år havde samlet på, beholdt eller taget til mig. Nu stod jeg der, og skulle forholde mig skinbarligt til, hvad jeg inderst inde havde lyst til at beholde. Dette gjorde ud fra forskellige kriterier – gør denne ting mig glad? – eller bliver jeg mindet om noget negativt, når jeg ser på denne ting? – passer denne ting til den stil, jeg gerne vil understrege og på en måde rendyrke? – har jeg reelt behov for denne ting? – har jeg tvunget mig selv til at beholde denne ting, fordi det var en gave?
Samtidig tog jeg det store skridt at male mine vægge ud fra Zanzibar Farvkortet fra Beckers Farver CbxsDrkhq3W-hif4WyfrzyZT7qb4q8ATmLmDoBNHF5o– og jeg tog hele skridtet og fulgte den tanke, der lå bag. I samme moment malede jeg mine afhøvlede gulve hvide, fordi jeg var kørt surt i alt det afsyrede og rå træ. Det tog tid at få de gulve, jeg i dag nyder hver gang, jeg går på dem. Jeg passer godt på mine gulve og beder derfor mine gæster om venligst at tage deres sko af. De flotteste malede trægulve får man ved at tage sig tid til at gøre forarbejdet grundigt – dvs fuge med gulvfugemasse mellem alle plankerne og sætte skurelister på som finish. Det tager tid, men giver det bedste resultat, når man sidder i sin sofa, og øjet ikke falder over sorte steder, fordi der er sprækker.

køkken ii

Mit spisebord har jeg selv malet med Beckers lakmaling glans 70. Men stolene, som jeg købte ubehandlet hos Trævarefabrikernes Udsalg, blev sendt på værksted, hvor de blev sprøjtemalet. Det er umuligt selv at opnå det samme resultat.

køkken i

Bogkasserne i de forskellige rum er ligeledes fra Trævarefabrikernes Udsalg i MDF. Dem har jeg selv malet, så de matcher farvetemaerne i de forskellige rum.

spisestue ii spisestue i soveværelse iii hjørnestue iv hjørnestue iii

hjørnestue ii hjørnestue i spisestue iv spisestue iii spisestue ii

entre i soveværelse iii soveværelse ii soveværelse i

Da jeg altid har syntes, det er spændende at indrette og fremhæve det smukke og æstetiske i hjemmet, oprettede jeg i 2013 min egen enkeltmandsvirksomhed som bibeskæftigelse.

Når jeg træder ind i et rum, mærker jeg med det samme, om tingene spiller, om der er en god stemning, om der er balance. Det falder mig helt naturligt. Den evne vil jeg gerne udbygge og dele med andre.

I mit eget hjem lægger jeg stor vægt på: enkelthed, ro, balance, harmoni, æstetik, rød tråd, funktionalitet og lethed.”

Se mere til Niels her:
nielsrejnhold.dk/cases/

nielsrejnhold.dk/samarbejdspartnere/maling-og-diverse-materialer/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s