Er vi danskere blevet for farve-forskrækkede?

For nylig besøgte jeg Charlotte Hedemann Gueniau, stifteren af det farverige firma RICE! Charlotte har en fantastisk evne til at kombinere farver på kryds og tværs, og skabe de smukkeste rum.

Jeg gik rundt Charlottes stuer og nød stemningen. Jeg kunne tydeligt føle og forstå Charlottes kærlighed for farver. Det var virkelig smittende. For nogle år siden var vi danskere rigtig gode til at give den gas med farver, men de seneste år er det som om danskerne er blevet farveforskrækkede. En observation Charlotte kunne nikke genkendende til. Jeg er selv glad for farver, og efter besøget hos Charlotte, blev jeg i så godt humør, og det skyldtes ikke blot det dejlige selskab, men også den effekt farverne gjorde på mit humør. Vi bliver bare gladere af farver…. så hvorfor er vi danskere blevet så farveforskrækkede? har du et godt bud? Hvem ville ikke gerne bo som Charlotte?

Billederne her er fra Charlottes bog “Happy Home”, og de fleste af dem er fra hendes eget hjem, det hjem jeg besøgte. Hvis du har mod på at give dit hjem kulør, så kom forbi colorama og tag en farvesnak. Inspirationen kan du få masser af i bogen som kan købes her

farver-entre-hall farver-indretning-stue farver-indretning-blå farver-indretning-koekken farver-indretning-tapet-pip farver-indretning-spisestue farver-indretning

2 Comments Tilføj dine

 1. Stine B siger:

  Ja! Jeg tror bestemt vi danskere er farveforskrækkede. Jeg tror det har rigtig meget at gøre med vores danske møbel-kultur arv der ikke nødvendigvis lægger op til vilde farver.. Jeg bliver ihvertfald ofte forskrækkede når jeg ser engelske “hjælp med at sælge mit hus” dokumentarer, hvor beboerne bliver anbefalet at skifte gulvtæppet til et mørkerødt (væg-til-væg tæppe) samt male den hvide væg okseblod – da lejligheden så er mere sælgbar…??
  Men tror også vi skal blive bedre i dk til at byde lidt flere farver velkomne så det sterile og uimødekomne går væk…
  Kh Stine

  1. Malene Marie Møller Hansen siger:

   Jeg tror du har helt ret Stine og ja, jeg bliver også forskrækket når jeg ser engelske indretningsprogrammer. Og ja, vi danskere kan gøre det bedre:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s