Brevkasse: Søger inspiration til børnehjørne i stuen

Hej Malene
Først lige rigtig meget ros til jeres blog. Jeg er helt vild med dine oplæg :)

Vi er et par på snart 30 som lige er blevet forældre til en dejlig lille pige – Alma på 5 mdr.
Vi har på papireret masser af plads -100kvm- men vores lejlighed er lidt dårlig indrettet, så det er ikke rigtig muligt at lave en værelse til Alma.
Derfor sover hun i vores soveværelse, hvilket er fint nok, men efter hendes dåb i lørdags er det blevet meget tydeligt for os at vi er blevet invaderet af børne udstyr og legetøj ;)
Derfor savner vi ideer til indretning af en daglig stue med børne/legehjørne. Har du nogle ideer?

Jeg har også set rigtig meget på dine ideer til indendørs telt og er faldet meget for det ene af dem, men jeg tænker det må blive når hun er lidt ældre og vi forhåbentlig har mere plads.

I dit ene blog indlæg med baby værelse er der en hvid væg hængt reol, ved du hvor den er fra?

Mange hilsner
Christina Wiedemann

SVAR:

Kære Christina

Tak for ros, vi er glade for at du er trofast læser hos os:-) Og stort tillykke med jeres Datter:-)
Det kan være en stor udfordring, når man pludselig skal gå på kompromis, og “dele” sin stue med børnene:-)
Heldigvis kan det løses på nogle fine måder. Lige nu er jeres datter ikke så stor, så hun er sikkert taknemmelig for at ligge og tumle rundt på et legetæppe. Så i første omgang synes jeg, at I skal gå på jagt efter nogle rigtig lækre opbevaringsløsninger, som passer ind i jeres stil. Det kunne være et par skønne gamle kasser (evt. ølkasser, hvis i er til retro), i kan montere hjul under, så de bliver mobile, hvilket Alma sikkert vil synes er sjovt, når hun om lidt begynder at rejse sig. SÅ kan hun tøffe rundt med kasserne. Er I ikke til retro, kunne i vælge nogle mere stilrene kasser, lækre kurve i træ eller farvet plast m.v. Der findes mange lækre opbevarings løsninger, men vælg ud fra hvad der passer ind i jeres bolig og den voksne indretning, i stedet for kasser med prinsesser osv.

Jeg har selv en lille dreng på 2 år, og vi bor i et hus i to etager, hvilket også kræver legetøj i stuen. Vi opbevarer legetøjet i et par gamle rå metal kasser fra en gammel elektronikfabrik, som jeg fandt på et loppemarked. Derudover har vi denne bløde lærredskurv fra IKEA stående. Den er genial fordi den er enkel i designet, og kan med sine bløde sider rumme en hel del samtidig med, at den nemt kan bæres til siden v.hj. af hankene.

opbevaring

Så snart Alma er kommet i seng, eller når i får gæster, kan i lynhurtigt rydde alt legetøjet op i kurvene, og så har i stuen for “jer Selv”

Når Alma bliver større
For det bliver hun jo:-) kan I indrette et hjørne til hende i stuen. I stedet for at “skjule”, at her er et børnehjørne, så marker det. Benyt noget fedt tapet eller en lækker farve maling og marker det hjørne som er hendes. Mal eller tapetser området, men gør det kun ca. halvanden meter op ad væggen. På den måde “larmer” det ikke for meget. Vælg tapet eller farve, som matcher jeres farver i stuen, så kommer der en fin rød tråd i gennem hele rummet, og det vil give mere sammenhæng. Invester i et lille bord og et par stole så Alma og en ven kan sidde og lægge puslespil, lege med modellervoks osv. Stil bordet op ad væggen og hæng evt. en sød plakat over, eller en cool tavle. Plakater som passer ind i den voksne indretning, kunne være Designletters nye Arne Jacobsen Vintage plakat eller plakater fra Kindbynature.dk. Suppler evt også med en lille læselampe for hyggens skyld. Placér et par lækre gulvpuder på gulvet, som indbyder til tumleleg og hyggelæsning.

Marker evt. området yderligere med et gulvtæppe. Placer en tallerkenrække eller et par smalle hylder til Almas bøger, men placer dem igen nogenlunde i børnehøjde.

Jeg håber at du kunne bruge mine idéer, jeg har samlet lidt inspirationsbilleder herunder.

Kærlig hilsen

Malene Marie Møller
Boligstylist / Colorama Boligdrømme

kilde: milkmagazine.net
kilde: milkmagazine.net
Kilde: Annesage.com
Kilde: Annesage.com
Kilde: Husohem.se
Kilde: Husohem.se
Kilde: Mommo-design.blogspot.it
Kilde: Mommo-design.blogspot.it
Kilde: Okkarohd.blogspot.d
Kilde: Okkarohd.blogspot.dk
Kilde:  elisabethheier.blogspot.dk
Kilde:
elisabethheier.blogspot.dk
Kilde: by-bak.dk
Kilde: by-bak.dk
boernehjoerne-indretning-bolig-boern
Kilde:Avotakka.fi
Kilde: Ensuus.blogspot.nl
Kilde: Ensuus.blogspot.nl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s