Hvordan skaber man et hyggeligt alrum?

I sidste uge var der ønske om et indlæg, der kunne inspirere til, hvordan man kan skabe hygge i et alrum. Et alrum som i ordets forstand: stue, køkken og spiseområde i et stort rum.

Jeg har masser af guldkorn til dig, som står over for denne udfordring. Her får du mine bedste råd til, hvordan man skaber samling, hygge og effekten af rum i rum.

Prøv at tænk i stationer, en køkkenstation, en spisestation og en stuestation (tilføj gerne flere stationer hvis rummet er stort nok… en arbejdsstation, legestation, læsestation m.m.).

Start ud med at lægge en plan for rummet som en helhed. Vælg en farveskala og en stil, som er overordnet for hele rummet. Du kan evt. vælge et tema. Når det er gjort, har du sikret dig, at rummet vil hænge sammen. Når du indretter stationerne, som fx. stueområdet, behøver du ikke tænke så meget i helhed, men blot koncentrere dig om den station, du er ved at skabe. Du skal ikke at være bange for, at det bliver usammenhængende, for så længe du har lagt et overordnet tema for hele rummet, så vil tingene automatisk spille sammen i farver og stil.

Vær ikke bange for at vende sofaen med ryggen mod spisestationen eller placere den midt i rummet, det er nemlig ofte det der skal til. Afgræns med farver på en væg eller tapet, det skaber en god rum i rum effekt. Læs evt. mit tidligere indlæg: “Boligtendser-farver”
Gulvtæpper er også gode, når man vil skabe/afgrænse områder. Ved spisestationen vil et par store flotte lamper over spisebordet, også skabe en effektfuld virkning og et hyggelig rum.

Det har desværre været lidt sparsomt med billededer af store alrum, som opfylder alle stationer. Jeg håber derfor, at jeg har fået forklaret mig godt. Du er velkommen til at spørge i brevkassen eller i kommentarfeltet herunder, hvis der er noget du ønsker uddybet.

 

37eeee96814f9b3d04db146c86c16af5
Rummet her har jeg vist dig før, men det illustrerer rigtig fint, hvordan man har brugt den sorte maling til at skabe en køkkenstation, som hænger smukt sammen med resten af rummet. Pga. af den åbne over-etage kan man vidst godt kalde det tre-rum-i-et
indretning-stue-livingroom-bolig.jpg
Stue, køkken og spiseområde i et. Lamperne i køkkenet afgrænser køkkendelen fint. Sofaerne er placeret ude i rummet og på næste billedet kan du se hvordan man har afgrænset med en vægfarve og hvor flot spiseafdelingen er integreret i rummet.
Stuen som høre til rummet på det foregående billede. Den grønne farve afgrænser stue og spisestue fra resten af rummet og giver en god stemning. Forstil dig at hele rummet her havde været hvidt, det havde været knap så hyggeligt og spændende.
Stue og spisestue, samme rum som foregående billede. Den grønne farve afgrænser stue og spisestue fra resten af rummet og giver en god stemning. Forstil dig, at hele rummet havde været hvidt, det havde været knap så hyggeligt og spændende.

De næste tre billeder er i en helt anden og meget personlig stil. En lille og meget charmerende bolig.

industrial-indretning-bolig-interior industrial-indretning-boligindretning-bolig-interior industrial-indretning-boligindretning-bolig

Kilde: acoustic-garden.tumblr.compepparochvanilj.blogspot.nlcharlotteminty.blogspot.it

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s